Univerzum – Srbija

Statistike projekta

Znižanje stroškov za elektriko za

7%

through power factor correction

Izzivi

  • Univerzum si z več tovarnami v Srbiji prizadeva postati najsodobnejši proizvajalec opek v regiji.
  • Glede na to, da v Univerzumu električno energijo porabljajo za napajanje žarilnih peči in brusilnih strojev za izdelavo opek ter v transportni trak, so njihovi stroški oskrbe z električno energijo visoki.

Rešitve

Univerzum je v svojih tovarnah v Aranđelovcu in Inđiji uporabljal zastarele in neučinkovit sistem za kompenzacijo jalove energije. Resalta je namestila nov sistem za kompenzacijo jalove energije z nazivno močjo 600 in 400 kVAr in dvema s 600 kVAr s filtrirnim faktorjem 7 % (189Hz), kar pomeni, da je skupna moč vgrajenih enot narasla na 1,2 MVAr.

Kapacitete novih enot, ki temeljijo na natančnih izračunih, so namenjene doseganju resničnih potreb Univerzuma pri proizvodnji opek. Zagotovile bodo zanesljivo dobavo energije za nižjo ceno in optimizacijo proizvodnih ciklov.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.