Gorenje/SPTE 2 – Slovenija

Statistike projekta

Letni prihranek:

250,000

EUR

Energetsko učinkovit sistem z večjo zanesljivostjo

Izzivi

  • Analize, ki jih je Resalta opravila v okviru energetskega pregleda v Gorenju, so pokazale, da bi bilo mogoče v sistem tehnološkega in prostorskega ogrevanja vključiti novo kogeneracijsko enoto s toplotno in električno močjo okoli 1 MW.

  • Zaradi potrebe po izjemno visoki temperaturi v proizvodnem procesu je bilo potrebno kogeneracijsko enoto posebej zasnovati in prilagoditi odvzem toplote.

Rešitve

Namestili smo novo kogeneracijsko enoto s toplotno močjo 983 kW in električno močjo 999 kW.  Ta enota bo zagotavljala toploto za tehnološki proces, s čimer bo Gorenje pridobilo zanesljivejšo oskrbo s toploto.

Resalta je z izdelano investicijsko dokumentacijo omogočila tudi uspešno prijavo za vstop v podporno shemo. Enota bo letno delovala 4000 ur, po potrebi pa lahko deluje tudi do 7000 ur.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.