Politika Zasebnosti

 1. Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj z obsežnimi spletnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov.

 

 1. Določila glede varstva osebnih podatkov

Napotki glede varstva podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja RESALTA d.o.o. . Pojem »osebni podatki«, kot se uporablja v tem dokumentu, sestoji iz kakršnih koli informacij, ki so povezane ali jih je mogoče povezati z vami kot uporabnikom našega spletnega mesta, ne glede na to ali ste te informacije vpisali, smo jih od vas pobrali ali so bile pridobljene na drug način. Kot zakonska osnova za varstvo podatkov služi zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter nacionalna zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov.

 

 1. Pregled obdelave osebnih podatkov

Obdelava podatkov s strani RESALTA d.o.o.  poteka na sledeč način: z odpiranjem spletne strani podjetja RESALTA d.o.o. se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Pri tem gre lahko tudi za osebne podatke. Tako pridobljene informacije se med drugim uporabljajo za optimizacijo naše spletne strani.

 

Katere podatke od vas pridobivamo

Ob odprtju naše spletne strani so preko brskalnika, ki se uporablja na vaši končni napravi, samodejno in brez vašega posredovanja poslani na strežnik naše spletne strani:

 • IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,

 • datum in čas dostopa,

 • ime in URL priklicane datoteke,

 • spletna stran/aplikacija, preko katere se je dostopalo (napotitveni URL),

 • brskalnik, ki ga uporabljate, in po potrebi operacijski sistem vašega s spletom povezanega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa

in začasno shranjeni v tako imenovano dnevniško datoteko za naslednje namene:

 • zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,

 • zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,

 • vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

Pravno podlago za obdelavo IP-naslova nudi 6 (1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš upravičen interes sledi iz zgoraj navedenih namenov obdelave podatkov.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam:

Za zgoraj navedene namene lahko vaše osebne podatke damo na razpolago tretjim osebam, vključno drugim podjetjem v skupini podjetij RESALTA. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo, z njimi ne trgujemo, jih ne razkrivamo ali kakor koli drugače delimo, razen v obsegu, ki je opisan v nadaljevanju. Kadar koli posredujemo osebne podatke tretjim osebam, to izvajamo strogo v skladu z ustrezno zakonodajo. Morebitni prejemniki vaših osebnih podatkov so opredeljeni v nadaljevanju:

 • Druga podjetja v skupini RESALTA: vaše osebne podatke bomo občasno delili z drugimi podjetji v skupini RESALTA če za to obstaja legitimen razlog in je tako posredovanje podatkov zakonsko dovoljeno oziroma ste v posredovanje podatkov privolili. V vsakem primeru posredovanja vaših podatkov drugim podjetjem v skupini RESALTA izvedemo le za točno določen namen.

 • Zunanji ponudniki storitev, ki v našem imenu in po naših navodilih izvajajo nekatere zunanje storitve (npr. pogodbeno angažirana podjetja ali posamezniki). Primeru tovrstnih storitev so upravljanje podatkovnih baz, vzdrževalne storitve, spletna analitika, obdelava vhodnih poizvedb, dostava paketov, pošiljanje navadne in elektronske poštev, odstranjevanje ponavljajočih se informacij iz seznamov kupcev, analiziranje podatkov, prodajne in trženjske podporne storitve. Zunanji ponudniki storitev so tako lahko računalniška podjetja, bonitetne agencije ter pravni, finančni in drugi svetovalci. Vsak zunanji ponudnik storitev bo imel dostop le do tistih osebnih podatkov, ki jih potrebuje za izvajanje svojih točno določenih funkcij, in le za namene izvajanja teh funkcij. Poskrbeli bomo, da bo vsak zunanji ponudnik storitev ustrezno seznanjen in bo deloval skladno s temi obveznostmi. Poskrbeli bomo tudi, da vsak zunanji ponudnik storitev obravnava vaše osebne podatke vsaj na ravni, ki jih zahteva veljavna zakonodaja o varstvu osebnih podatkov, in, da bodo izvajali ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe.

 • Sodišča, organi kazenskega pregona in regulatorni organi: vaše osebne podatke bomo posredovali, kadar bomo ocenili, da je to nujno za potrebe upoštevanja zakonov, za zaščito pravic in varnosti našega spletnega mesta, drugih uporabnikov ali tretjih oseb (npr. za namene preprečevanja goljufij).

 

Trajanje shranjevanja podatkov

Vaših osebnih podatkov ne hranimo dlje, kot je to potrebno za zakonsko dopustne namene, za katere so bili pridobljeni, v skladu z veljavnimi politikami hrambe podatkov in/ali kot to zahteva ali dovoljuje ustrezna zakonodaja oziroma do preklica.

 

 1. Pošiljanje spletnih novic

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da se prijavite na naše spletne novice. Če ste privolili v prejemanje naših spletnih novic uporabljamo vaš e-poštni naslov in po potrebi vaše ime za pošiljanje. Te podatke shranjujemo ter obdelujemo za namene pošiljanja spletnih novic.

Podatki o naročnini so shranjeni v bazo podatkov, ki jo upravlja zunanji ponudnik storitev (Mailchimp). Osebni podatki, shranjeni v tej podatkovni bazi, se uporabljajo samo za naročanje na Resaltine spletne novice in prejemanje informacij o drugih novicah in posodobitvah. Zunanji ponudnik storitev se pogodbeno zavezuje v skladu z 28. členom splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Vaše soglasje glede prejemanja spletnih novic lahko prekličete kadar koli z učinkom za v prihodnje, npr. tako, da se na naši spletni strani izbrišete iz spletnih novic. Povezavo do strani za odjavo najdete na koncu vsakih spletnih novic. Preklic ima za posledico izbris pridobljenih podatkov o uporabniku.

V kolikor prekličete svoje soglasje za prejemanje spletnih novic, se vaši podatki izbrišejo iz ustreznih razdelilnikov e-pošte.

 

 1. Prenos Resaltinih dokumentov in brošur

Z vpisom e-pošte z namenom prenosa dokumentov ali brošur, se gradivo pošlje na vaš e-poštni naslov. Vaše e-poštne informacije se ne bodo uporabljale za noben drug namen brez vašega nadaljnjega soglasja.

 

 1. Delovanje in optimizacija spletne strani

Piškotki – Splošna navodila

Na podlagi 6 (1f). člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov uporabljamo na naši spletni strani tako imenovane piškotke. Naš interes glede optimizacije naše spletne strani je pri tem upravičen v smislu prej omenjenega predpisa. Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd.). Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranijo informacije, ki so vsakič povezane s specifično uporabljeno končno napravo. Vendar to ne pomeni, da s tem neposredno prejmemo informacije o vaši identiteti

Več o piškotkih si lahko preberete na https://www.resalta.si/politika-piskotkov.

 

Google Analytics

Zavoljo oblikovanja glede na potrebe in stalne optimizacije naše spletne strani uporabljamo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Inc. (»Google«). Naš upravičen interes sledi iz prikazanih namenov. V zvezi s tem se oblikujejo psevdonimni uporabniški profili in uporabljajo se piškotki. Pri tem piškotek o vaši uporabi te spletne strani pridobi naslednje informacije:

 • vrsta/različica spletnega brskalnika,

 • uporabljen operacijski sistem,

 • napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),

 • ime gostitelja (IP-naslov),

 • čas povpraševanja strežnika.

Informacije bodo uporabljene za oceno uporabe naše spletne strani, izdelavo poročil o aktivnosti spletne strani ter za zbiranje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani ter spleta v namene tržnih raziskav in v skladu s potrebnim oblikovanjem teh spletnih strani. IP-naslovi postanejo anonimni, tako da dodelitev ni možna (tako imenovan IP-Masking).

Namestitev piškotkov lahko s pomočjo ustreznih nastavitev vašega brskalnika preprečite; vendar opozarjamo, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani ne bodo dostopne v celoti. Poleg tega lahko evidentiranje podatkov, pridobljenih s pomočjo piškotkov in nanašajoč se na obisk spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) kakor tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite tako, da iz brskalnika prenesete in naložite ta dodatek za brskalnik Chrome. Dodatno k temu dodatku za brskalnik, zlasti pri brskalnikih na mobilnih napravah, lahko evidentiranje s strani Google Analytics preprečite tako, da kliknete na to povezavo. Namesti se zavrnitveni piškotek (Opt-out), ki pri obisku te spletne strani prepreči bodoče zajemanje vaših podatkov. Zavrnitveni piškotek (Opt-out) velja le v tem brskalniku in le za to spletno stran ter se odloži na vaši napravi. Če izbrišete piškotke iz tega brskalnika, morate ponovno določiti zavrnitveni piškotek. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi z Google Analytics najdete na spletni strani Google Analytics.

S pomočjo piškotka pridobljene informacije se prenesejo in shranijo na strežnik podjetja Google v ZDA. Vaš IP-naslov ne bo v nobenem primeru povezan z drugimi Googlovimi podatki. Prav tako bodo te informacije po potrebi posredovane tretji osebi, v kolikor je to zakonsko predpisano ali v kolikor tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu.

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe ni več mogoča. Statistično obdelani podatki se v Google Analytics izbrišejo po 24 mesecih. V na osnovi Google Analytics izdelanih poročilih ne obstaja več nobena povezava z osebo.

Resalta.com uporablja tudi tretje stranke za vnovično trženje sledilnega piškotka, vključno z Google Adwords piškotki za sledenje. To pomeni, da bomo še naprej prikazovali oglase prek interneta, natančneje v Googlovem omrežju (CGN). Kot vedno, spoštujemo vašo zasebnost in ne zbiramo nobenih prepoznavnih informacij z uporabo Googlovega ali katerega koli drugega tržnega sistema tretje osebe.

Prodajalci tretjih oseb, vključno z Googlom, katerih storitve bomo uporabili, bodo v brskalnike postavili piškotke, da bi prikazovali oglase na podlagi preteklih obiskov našega spletnega mesta. To nam omogoča, da še naprej ponujamo naše storitve tistim, ki so pokazali zanimanje zanje.

Če želite onemogočiti uporabo piškotkov tretjih oseb, obiščite našo podstran za izključitev piškotkov https://www.resalta.si/politika-piskotkov.

 

Povezave


Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki niso v lasti in pod nadzorom podjetja Resalta d.o.o. Politika zasebnosti operaterjev teh spletnih mest se lahko razlikuje od pravil Resalta d.o.o., zato ne prevzemamo odgovornosti za način zbiranja, shranjevanja in uporabe teh podatkov.

 

 1. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

 

Pregled

Ob pravici do preklica vaših, nam podeljenih soglasij imate ob obstoju posameznih zakonskih pogojev še naslednje pravice:

 

 • pravica do informacij o vaših pri nas shranjenih osebnih podatkih skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravica do poprave nepravilnih ali za dopolnitev nepopolnih podatkov skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravica do brisanja vaših pri nas shranjenih podatkov skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravica do omejitve obdelave vaših podatkov skladno z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,

 • pravica zavrnitve po 21. členu Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

 

Pravica do informacij skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Skladno s 1. odstavkom, 15. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije katere podatke o vas obdeluje upravljavec. To obsega zlasti:

 • namene, v katere se osebni podatki obdelujejo;

 • kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo;

 • prejemnike oz. kategorije prejemnikov, katerim so bili ali še bodo razodeti zadevni osebni podatki;

 • načrtovano trajanje shranjevanja osebnih podatkov, ki zadevajo vas, ali, v kolikor konkretne navedb o tem niso možne, kriteriji za določanje trajanja shranjevanja;

 • obstoj pravice do poprave ali brisanja osebnih podatkov, ki zadevajo vas, pravice do omejitve obdelave s strani odgovornega ali pravice do zavrnitve te obdelave;

 • obstoj pravice do pritožbe pri nadzornem organu;

 • vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če osebni podatki niso bili pridobljeni pri zadevni osebi;

 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev vključno z oblikovanjem profilov skladno s 1. in 4. odstavkom 22. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in – vsaj v teh primerih – sporočilne informacije o vpleteni logiki ter doseg in ciljni učinki tovrstne obdelave za prizadeto osebo.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem.

 

Pravica do poprave skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico nemudoma zahtevati popravek nepravilnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Ob upoštevanju namena obdelave imate pravico zahtevati dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov – tudi preko dopolnilne izjave.

 

Pravica do brisanja skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico zahtevati, da se zadevni osebni podatki nemudoma izbrišejo, v kolikor nastopi eden od naslednjih razlogov:

 • osebni podatki niso več potrebni za namene, zavoljo katerih so bili pridobljeni ali obdelani na kakršen koli drugi način;

 • prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s 6 (1a). členom ali 9 (2a). členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in ni druge pravne podlage za obdelavo;

 • skladno s 1. ali 2. odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov vložite ugovor proti obdelavi in v primeru 1. odstavka, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ni prednostno upravičenih razlogov za obdelavo;

 • osebni podatki so bili nezakonito obdelani;

 • brisanje osebnih podatkov je potrebno za izpolnitev pravnih dolžnosti;

 • osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s 1. odstavkom, 8. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Če smo objavili vaše osebne podatke in smo zavezani k njihovemu brisanju, sprejmemo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov implementacije ustrezne ukrepe, da bi tretje, ki obdelujejo vaše podatke, obvestili o tem, da tudi od njih zahtevate brisanje vseh povezav do teh osebnih podatkov, kopij ali replik teh osebnih podatkov.

 

Pravica do omejitve obdelave skladno z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico zahtevati omejitev obdelave, če je dan eden od naslednjih pogojev:

 • oporekate pravilnosti osebnih podatkov;

 • obdelava je nezakonita in vi namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe osebnih podatkov;

 • odgovorni več ne potrebuje osebnih podatkov za obdelavo, prizadeta oseba pa jih potrebuje za uveljavitev, uveljavljanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov ali

 • ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s 1. odstavkom, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

 

Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate prejeti osebne podatke, ki zadevajo vas in ste nam jih dali na razpolago, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki hkrati imate pravico posredovati te podatke drugemu upravljavcu brez ovir iz naše strani, v kolikor

 • temelji obdelava na soglasju skladno s črko a), 1. odstavek, 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ali črki a), 2. odstavek, 9. člena ali na pogodbi skladno s črko b), 1. odstavek, 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in

 • poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri uveljavljanju vaše pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico zahtevati, da se osebni podatki posredujejo neposredno od nas k drugemu upravljavcu, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

 

Pravica ugovora skladno z 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pod pogoji 1. odstavka, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov lahko ugovarjate obdelavi podatkov, ki izhaja iz vašega posebnega položaja.

Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene obdelave, ki se obdelujejo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene, smo skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov dolžni tovrstno splošno pravico do zavrnitve priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje. Ob tem obstaja možnost, da se obrnete na za RESALTA d.o.o. 

 

 1. KONTAKT

Pri vprašanjih glede spletne strani, obdelave vaših osebnih podatkov ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z  varstvom podatkov) se lahko obrnete na INFO.SI@RESALTA.COM

Ob tem imate pravico, kadar koli vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov. V zvezi s tem se lahko obrnete na pristojni nadzorni organ za varstvo podatkov.

Ta določila glede varstva podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani podjetja RESALTA d.o.o. Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana, Slovenija (»upravljavec«) ter za spletno stran www.resalta.si.

 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.