Model javno-zasebnega partnerstva

Kako deluje?

Javno-zasebna partnerstva (JZP) so pravzaprav model ESCO za javne zavode. Partner iz javnega sektorja objavi razpis za zasebnega partnerja za energijsko obnovo, bodisi za razsvetljavo, biomaso, hlajenje ali katero koli drugo vrsto energije.

Zasebni partner predlaga rešitev, in če je uspešen na razpisu, izvede celoten projekt od začetka do konca. To pomeni, da zagotovi vse finance, gradbena dela in izvedbo ter vzdrževanje za obdobje trajanja podpisane pogodbe.

Vsa tveganja prevzame zasebni partner, ki jamči prihranke za javnega partnerja. Naložba se zasebnemu partnerju poplača iz doseženih prihrankov.

Prijava na razpis
Prijava na razpis
Financiranje
Financiranje
izvedba projekta
Izvedba projekta
Obratovanje in vzdrževanje
Obratovanje in vzdrževanje

Če želite izvedeti več o tem, kaj pravijo mednarodni strokovnjaki in javne institucije ter občine o prednostih javno-zasebnega partnerstva v Srbiji, si lahko prenesete publikacijo Gospodarske zbornice Srbije.

(Dokument je v srbskem jeziku)

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.