Kaj delamo?

Rešujemo energetske izzive naših naročnikov.

Izboljšujemo njihovo energetsko učinkovitost, pomagamo prihraniti pri stroških energentov, znižujemo vzdrževalne stroške in emisije CO2. 

Projekte vedno zasnujemo na podlagi natančnih analiz, naročnikove porabe in potreb. Na tej osnovi naši inženirji pripravijo rešitve, ki jih implementiramo s čim manj intervencijami v naročnikovo vsakodnevno delo in procese. Poleg tehničnih rešitev in znanja, naročnikom zagotavljamo tudi financiranje energetskih projektov. V celotnem času pogodbenega sodelovanja, poskrbimo tudi za vzdrževanje opreme in upravljanje.

Poleg rešitev energetske učinkovitosti razvijamo tudi projekte obnovljivih virov energije. Naš cilj je dvigniti odstotek obnovljivih virov energije v državah, kjer delujemo.

Naročnikom pomagamo pri doseganju njihovih energetskih ciljev. Več o tem, kaj smo za naročnike že naredili, lahko najdete tukaj 

Spodaj je navedenih nekaj najbolj pogostih izzivov, s katerimi se srečujejo naročniki.

Znižanje stroškov energije
Znižanje stroškov energije
 Financiranje projektov energetske prenove
Financiranje projektov energetske prenove
Znižanje emisij CO2
Znižanje emisij CO2
Razvoj projektov obnovljivih virov energije
Razvoj projektov obnovljivih virov energije

Razvoj projektov obnovljivih virov energije

Ker smo zavezani k ohranjanju okolja za prihodnje generacije in spodbujanju ekološke rasti, razvijamo številne projekte na področju obnovljivih virov energije:

  • soproizvodnja toplotne in električne energije,
  • obrati za bioplin,
  • obrati za odlagališčni plin,
  • toplotne črpalke, ki izkoriščajo okoljsko energijo, in druge. 

 

Poleg razvoja projektov te tudi financiramo, izvedemo in po zaključku poskrbimo tudi za delovanje in vzdrževanje.

 

Več o financiranju energetskih projektov lahko preberete spodaj.
 

renewable energy project

 

Znižanje stroškov energije

Naš cilj je prepoznati, zasnovati, financirati in izvesti najustreznejše rešitve, ki bodo našim naročnikom znižale porabo energije in omogočile doseganje največjih možnih prihrankov.

 

Resalta lahko zmanjša vaše stroške energije na področjih, kot so:

  • ogrevanje,
  • hlajenje,
  • poraba elektrike in toplote,
  • razsvetljava,
  • proizvodnja pare in še na mnogih drugih področjih. 

reduce energy costs

Financiranje projektov energetske obnove

Naročniki s katerimi sodelujemo, si želijo postati bolj energetsko učinkovit in trajnostno naravnani, a mnogi nimajo razpoložljivih finančnih sredstev, potrebnih za naložbe v tovrstne projekte.

 

V Resalti financiramo projekte naših naročnikov - bodisi javnih ali zasebnih, ki nato investicijo iz ustvarjenih energetskih prihrankov, povrnejo v pogodbenem obdobju.

 

Ko se pogodba z Resalto izteče preidejo na naročniki celotni energetski prihranki in vsa vgrajena oprema.

 

Več o oblikah financiranja za občine, javne instituicije in podjetja, lahko preberete spodaj.
 

Financing

Znižanje emisij CO2

Mnogo naših rešitev je osnovanih na obnovljivih virih energije.

Prehod iz fosilnih goriv na obnovljive vire energije je eden najhitrejših načinov kako do prihrankov, večje učinkovitosti in doseganja zastavljenih ekoloških ciljev.

 

Naročniki, ki so ta prehod v preteklosti delno že naredili, lahko z novimi tehnologijami  dosežejo še boljše okoljske rezultate in višjo energetsko učinkovitost. Nižje emisije CO2 imajo pozitiven vpliv na okolje in na kakovost življenja v širši skupnosti, v kateri delujejo naši naročniki. 

reduce co2 emissions

Model ESCO

Več o možnostih financiranja za zasebne naročnike.

Model JZP

Več o možnostih financiranja za občine in javne institucije.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.