Gorenje/Hlajenje 2 – Slovenija

Statistike projekta

Letni prihranek električne energije preko

1,600

MWh

Poraba energije za hlajenje nižja za

80%

Okolju nevarno hladilno sredstvo R22 nadomeščeno z varnimi, okolju prijaznimi hladilnimi sredstvi

Izzivi

  • Dve Gorenjevi najbolj aktivni proizvodni hali, kjer poteka proizvodnja kuhalnih aparatov in pralno-sušilnih aparatov, sta imeli zastarela sistema hlajenja.

  • Ker je hladna voda ključen sestavni del proizvodnje, je bilo za Gorenje ob načrtovanem povečanju zelo pomembno, da ima nameščene zanesljive in učinkovite sisteme hlajenja.

Rešitve

V obeh halah so enako skrbno in natančno namestili dva ločena sistema hlajenja, ki zajemata najboljšo razpoložljivo tehnologijo, in sicer paketni hladilni agregat s sekcijo za prosto hlajenje.  V hali za kuhalne aparate so namestili hladilni agregat s sekcijo za prosto hlajenje s hladilno močjo 730 kW, v hali za  pralne stroje  pa so namestili agregat s hladilno močjo 560 kW.

Ta dva sistema zagotavljata stalno temperaturo hladilne vode in ob tem še občuten prihranek električne energije, kar Gorenju daje možnost povečanja proizvodnih kapacitet ob hkratni zagotovitvi ustrezne kvalitete proizvodnega procesa.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.