Mora Moravia – Češka

Statistike projekta

Inštalirana moč nižja za

7

MW

Dodatna letna proizvodnja električne energije:

3,000

MWh

Izzivi

  • Mora Moravia s sedežem v Olomoucu, ki večinoma proizvaja štedilnike pod blagovno znamko Mora, je v Srednji in Vzhodni Evropi dobro uveljavljena znamka.

  • Mora Moravia je kot proizvajalec gospodinjskih aparatov velik porabnik energije. Da bi zmanjšali stroške in povečali energetsko učinkovitost, so Resalti naročili zasnovo in izvedbo rešitve.

Rešitve

Resalta bo tri neučinkovite toplovodne kotle (moči 4,3 MW) nadomestila z dvema novima energetsko učinkovitima kotloma (moči 2,5 MW) in še s SPTE enoto moči 999 kWe. Novi sistem bo Mori zagotavljal stabilno in učinkovito oskrbo z energijo.

Naročnikova poraba zemeljskega plina znaša okrog 13.000 MWh. Novi sistem bo sicer porabljal podobno količino plina, vendar bo zahvaljujoč SPTE enoti letno proizvajal dodatnih 3.000 MWh električne energije.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.