Sava Hoteli, Zdravilišče Radenci - ultrafiltracija

Statistike projekta

Letni prihranek:

15.000

EUR

Regeneracija

85

%

vode

Znižanje stroškov vode in odpadne vode

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Zdravilišče Radenci je eno od največjih zdravilišč v Sloveniji. Ima 10 bazenov s skupno vodno površino 1.460 m2.

Naročnik je želel znižati stroške vode in optimizirati filtracijo bazenske vode na okolju prijazen način. Velik del stroška za vodo je predstavljala kanalščina. 
 

Rešitev Resalta

Resalta in Zdravilišče Radenci sta podpisala pogodbo o izboljšanju energetske učinkovitosti obstoječega sistema filtracije s peščenimi filtri.

Kot optimalna rešitev zamenjave obstoječega načina filtracije odpadne bazenske vode z uporabo peščenih filtrov, je bila predlagana namestitev sistema za ultrafiltracijo (UF) odpadnih voda. 

Glede na dosežen izkoristek naprave in celotnega postrojenja – regenerira se več kot 85% vseh prej zavrženih voda, je prihranek viden tudi na nižji porabi toplote za ogrevanje bazenske vode.
 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.