Sava Hoteli, Zdravilišče Radenci - SPTE

Statistike projekta

Letni prihranki:

220.000

EUR

Kombinirana učinkovitost SPTE je

86

%

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Zdravilišče Radenci je eno od največjih zdravilišč v Sloveniji. Ima 10 bazenov s skupno vodno površino 1.460 m2.

Zdravilišče je za ogrevanje uporabljalo zemeljski plin, letne potrebe so znašale 8.500 MWh. Naročnik je želel znižati stroške ogrevanja. 
 

Rešitev Resalta

Resalta je skrbno analizirala dejansko porabo zdravilišča, da bi predlagala najboljšo rešitev. 
Razvili in postavili smo napravo za soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE) s kombinirano električno močjo 889 kW (43,38 % izkoristek) in toplotno močjo 891 kW (43,29 % izkoristek). 

Življenjska doba naprave STPE doseže do 70.000 obratovalnih ur – kar zagotavlja najmanj 7.000 obratovalnih ur letno. 

Resalta upravlja in vzdržuje obrat, prodaja toplotno in električno energijo naročniku ter spremlja sistem v realnem času prek svojega osrednjega nadzornega sistema.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.