Zdravilišče Terme Topolšica

Statistike projekta

Znižanje stroškov ogrevanja za

54

%

Vgradnja hlajenja v hotelske sobe 

Vgradnja vzporednega ogrevalnega sistema, ki povečuje zanesljivost dobave potrebne toplotne energije

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Hotel in zdravilišče Topolšica delujeta vse leto in stalno potrebujeta toploto.

Star sistem ogrevanja je bil potraten, zastarel in nezanesljiv, dogajali so se tudi izpadi. 
 

Rešitev Resalta

Resalta je zasnovala rešitev in kot glavni vir ogrevanja namestila 1,1-MW toplotno črpalko (voda/voda). Dodatno je namestila 100-kW hladilni agregat (voda/voda), ki preko novo nameščenih ventilatorskih konvektorjev hladi 61 sob (z možnstjo priključitve še dodatnih 61 sob). 

Toplotna črpalka je povečala potrebo po podzemni vodi. Za zmanjšanje dodatnih pravic po črpanju vode, je bil nameščen sistem za izrabo odpadne vode iz bazenov. 

Tudi obstoječa kotlovnica je bila obnovljena, zato da bi obdržali vzporedni daljinski sistem za obdobja, ko ima zdravilišče povečane potrebe.
 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.