Hotel Histrion

Statistike projekta

Znižanje stroškov dobavljene toplotne energije za

69

%

Znižanje stroškov toplotne energije za

17

%

Znižanje stroškov hlajenja za

37

%

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Obstoječi sistem hlajenja in ogrevanja je bil zastarel in je posledično rezultiral v visoki porabi in stroških. Naročnik je za potrebe hlajena uporablja hladilni agregat, za ogrevanje pa kotel na plin

Z energetsko prenovo je želel učinkovitejšo rešitev, pri tem pa je moral hotel nemoteno delovati tudi v času prenove.  
 

Rešitev Resalta

Resalta je nadomestila hladilni agregat z reverzibilno toplotno črpalko z vgrajenim črpalčnim modulom.

V poletnem času toplotna črpalka pokriva potrebe hlajenja, v zimskem času pa deluje kot primarni vir ogrevanja, ki mu v času konic, kot vršni vir pomagajo kotli na ELKO.

Obstoječa kotlovnica je bila predelana in bo v prihodnje služila za pokrivanja povečanih potreb.  

Poleg instalacije sistema, Resalta tudi upravlja in vzdržuje postrojenje, prodaja toplotno in električno energijo naročniku ter spremlja sistem v realnem času prek svojega osrednjega nadzornega sistema.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.