Plantaže

Statistike projekta

Letni prihranek stroškov energije za proizvodnjo pare do

100

%

Zanesljivejši, visoko učinkovit sistem z drastično zmanjšanimi emisijami CO2 in NOx

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Plantaže AD so ena od večjih in znanih vinskih kleti v regiji, ki se ukvarjajo s pridelavo vin in žganih pijač.   

Plantaže so se soočale z zelo visokimi stroški  energije, uporabljali so star parni kotel na težko olje, obratovanje, vzdrževanja in čiščenja so rezultirali v visokih stroških, zaradi starosti pa se imeli tudi izgube na parnih cevovodih. Stari sistem ni imel povratka kondenzata.

Rešitev Resalta

Rešitev, ki jo je predlagala Resalta, je zajemala namestitev novega parnega kotla na biomaso z zmogljivostjo 2 MW, 3t/h, delno novim parnim vodom in popolnim povratkom kondenzata. 

Novo predlagano gorivo je biomasa iz rezov vinske trte, ki je stranski proizvod glavne dejavnosti družbe in ki ima nizko vsebnost vlage in visoko kalorično vrednost.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.