Šumi Bonboni

Statistike projekta

Letni prihranki:

17.000

EUR

Kogeneracija za proizvodnjo toplote in elektrike

Plin

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Naročnik je za ogrevanje svojih proizvodnih prostorov uporabljal kot energent zemeljski plin. 

Letno je potreboval 1.703 MWh toplote. 

Cilj prenove je bilo zagotoviti nizjo proizvodno ceno toplotne energije na dolgi rok.

Rešitev Resalta

Resalta je na podlagi analize potreb po toplotni energiji predlagala rešitev - kogeneracijo za proizvodnjo toplote in elektrike, ki jo poganja zemeljski plin.

Nameščeni sta bili dve enoti, vsaka ima zmogljivost 20 kW električne energije in 40kW toplotne energije.

Resalta poleg samega načrtovanja in izvedbe projekta naročniku zagotavlja tudi upravljanje in vzdrževanje postrojenja, prodaja naročniku toplotno in električno energijo ter spremlja sistem v realnem času, prek svojega osrednjega nadzornega sistema.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.