Občina Novigrad

Statistike projekta
54

%

letni prihranek pri razsvetljavi

Letni prihranki pri stroških:

35.000

Zmanjšanje emisij CO2 za

115

t

letno

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Občina Novigrad je objavila javni razpis za prenovo celotne javne razsvetljave po modelu javno zasebnega partnerstva.

Ena od ključnih zahtev naročnika, poleg doseganja višje energetske učinkovitosti in prihrankov, je bila tudi  ohranitev edinstvenega arhitekturnega videza mesta.

Naročnik je uporabljal drago zastarelo razsvetljavo -  954 svetilk s petimi različnimi močmi (W).

  • Število obratovalnih ur: 4.100 ur/leto.
  • Letna poraba: 517.609 kWh/leto.
  • Letne emisije CO2: 194,62 t/leto.
     

Rešitev Resalta

Podjetje Resalta  je za občino razvilo rešitev, ki vključuje 890 svetilk z osmimi različnimi močmi (W) in dosegla znatno znižanje porabe in emisij CO2:

  • Število obratovalnih ur: 4.100 ur/leto.
  • Letna poraba: 210.197,2 kWH/leto.
  • Letne emisije CO2: 79,34 t/leto.

 

V prvem letu pogodbe so prihranki mesta Novigrad že presegli pričakovanja in začetne izračune.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.