Iskratel – Slovenija

Statistike projekta

Letni prihranek električne energije:

637

MWh

Večja zanesljivost sistema in boljši delovni pogoji za zaposlene

Prehod s hladilnega sredstva R22 na okolju prijazno rešitev

Izzivi

  • Iskratel je z več kot 900 zaposlenimi in prisotnostjo v več kot 30 državah vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev s sedežem v Kranju.
  • Na podlagi celovitega energetskega pregleda, ki ga je izvedla Resalta, so se v Iskratelu odločili, da izboljšajo svojo energetsko učinkovitost in izvedejo nekaj predlaganih ukrepov.

Rešitve

Resalta je v maketnem podatkovnem centru nadomestila stare, nezanesljive in energetsko neučinkovite klimaomare za hlajenje z novim sistemom, ki večino leta (ko je temperatura okolice pod 18°C) izkorišča možnost direktnega hlajenja z vpihom svežega zraka v notranjost. Zrak, ki ga segrevajo strežniki podatkovnega centra, se v ogrevalni sezoni porablja za ogrevanje sosednjega skladišča.  Vlago v zraku uravnava ultrazvočni vlažilnik.

Resalta je v podjetju namestila tudi novo prezračevalno napravo z rekuperacijo in uravnavanjem vlage, prav tako pa tudi hladilni agregat ter notranji konvektorski sitem. V grajena oprema bo omogočala doseganje optimalnih delovnih pogojev v razvojnem centru.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.