BSH sončna elektrarna

Statistike projekta
990

kWp

vgrajene moči

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

490

ton

letno

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

BSH Hišni aparati je ključni član enega največjih svetovnih proizvajalcev gospodinjskih aparatov, del skupine BSH (Bosch), ki v Sloveniji zaposluje več kot 1.200 ljudi in je bil leta 2019 izbran za tovarno leta. Podjetje, ki svojo družbeno in okoljsko odgovornost jemlje zelo resno, je želelo še dodatno zmanjšati emisije CO2 in povečati delež obnovljive energije, ki poganja njegove proizvodne procese. 

Rešitev Resalta

Oktobra 2021 je bila nameščena sončna elektrarna z zmogljivostjo 999 kW, ki bo vsako leto proizvedla 1 000 MWh energije iz obnovljivih virov.​

Sončna elektrarna bo zagotavljala 15 % celotne porabe električne energije družbe BSH, izboljšala njeno trajnost in zmanjšala emisije CO2 za 490 ton vsako leto.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.