Gorenje – hlajenje

Statistike projekta

Letni prihranek pri stroških energije za ogrevanje do

60

%

Zanesljivejša proizvodnja hladu

Izboljšana kakovost polizdelkov in krajši izdelovalni cikli

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Podjetje Gorenje v Velenju potrebuje hladilni sistem z zmogljivostjo 1600 kW za hlajenje hidravličnih olj in orodij. 

Prvotna hladilna sistema sta imela premajhno hladilno zmogljivost, bila sta zastarela in z nizko stopnjo energetske učinkovitosti, poleg tega pa so kompresorji obratovali celo leto in potencial prostega hlajenja ni bil izkoriščen.

V poletnih mesecih sistem, zaradi premajhne zmogljivosti, ni dohajal potrebe Gorenja po hlajenju. 
 

Rešitev Resalta

Režim hlajenja z dvojno temperaturo: en način za hlajenje hidravličnega olja s temperaturami 30/35 °C in zmogljivostjo 940 kW, drugi način za hlajenje orodij s temperaturo 15/20 °C in zmogljivostjo 660 kW.

Sistem temelji na velikosti – na količini dejansko predelanih plastičnih materialov (potreba po hlajenju 250 W/kg vhodnega materiala). 

Sistem maksimira možnost uporabe prostega hlajenja z uporabo adiabatskega pršenja prenosnikov prek avtonomnega „demi“ vodnega sistema, ki omogoča delovanje sistema pri zelo visokih temperaturah.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.