Gorenje – Energetsko upravljanje

Statistike projekta

Avtomatizacija spremljanje procesov in analiza porabe

Optimizacija procesov

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

V Gorenju so želeli avtomatsko pridobivati podatke o porabi vode, toplote, električne energije, komprimiranega zraka in plina.

Pred posodobitvijo je naročnik vsak mesec ročno nadziral porabo energije na nekaj števcih.
 

Rešitev Resalta

Vgradnja več kot 150 novih števcev in povezava 268 števcev prek komunikacijskih protokolov m-bus in modbus s 17 PLC. Resaltina rešitev omogoča poročanje v programskem okolju Excel ter možnost ročnega vnašanja količin, ciljev in opozoril v poročilo, če se zastavljeni cilji ne dosegajo.

Omogočena je tudi avtomatsko sinhronizacijo podatkov iz podatkovne zbirke ter opozarjanje, ki je usmerjeno v spremljanje porabe energije. Resalta izvaja analizo porabe energije za posamezno merilno točko in objekte ter primerjalno analiza pretekle porabe, vključno s ponderiranimi prilagoditvami glede na obseg proizvodnje.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.