Fragmat

Statistike projekta
9

%

prihranek pri električni energiji za proizvodnjo komprimiranega zraka

Letni prihranek do

500

MWh

pri toplotni energiji

Letni prihranki energije:

13.300

EUR

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

V Fragmatu so uporabljali v proizvodnji komprimiran zrak, ki ga zagotavljajo trije starejši kompresorji.

Obstoječi kompresorji zaradi dotrajanosti predstavljajo tveganje -  odpoved delovanja, kar bi prekinilo Fragmatovo proizvodnjo.
 

Rešitev Resalta

Resalta je v sodelovanju z naročnikom svetovala in razvila tehnično rešitev za zamenjavo vseh treh kompresorjev. Na podlagi opravljenih meritev, analize letne porabe komprimiranega zraka in električne energije je bila zasnovana rešitev, ki predvideva zamenjavo dveh najbolj dotrajanih kompresorjev. Proces zamenjave je tekel v dveh fazah: 

V prvi fazi je bil vgrajen nov frekvenčno reguliran kompresor z nazivno močjo 160 kW.

Po vgradnji prvega  kompresorja je bila  dokončno določena kapaciteta drugega novega kompresorja, predvidena je bila vgradnja kompresorja z običajno regulacijo in nazivno močjo 90 kW.

Nova kompresorja sta  dvostopenjska, kar prinaša višjo učinkovitost delovanja in občutno nižje stroške vzdrževanja. Kompresorja vključujeta  tudi modul za izkoriščanje odpadne toplote, kar omogoča višje prihranke.

Resalta naročniku zagotavlja tudi dobavo obeh energentov po nižji ceni in 9% prihranek pri električni energiji porabljeni za proizvodnjo komprimiranega zraka in letni prihranek do 1000MWh pri toplotni energiji.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.