Resaltino sodelovanje z Univerzumom na področju jalove energije

Resaltini novejši projekti s področja industrije vključujejo sodelovanje s srbskim proizvajalcem opek Univerzum. Ta si z več tovarnami v Srbiji prizadeva postati najsodobnejši proizvajalec opek v regiji, zato so se odločili izboljšati svojo energetsko učinkovitost. Da bi dosegli znižanje stroškov, je Resalta v njihovih tovarnah v Aranđelovcu in Inđiji namestila štiri nove enote za kompenzacijo jalove energije z namenom višanja korekcijskega faktorja, stroški pa bi se predvidoma znižali za 7 %.

Glede na to, da v Univerzumu jalovo energijo usmerjajo v napajanje žarilnih peči in brusilnih strojev za izdelavo opek ter v transportni trak, smo se v Resalti odločili zagotoviti izboljšave, s pomočjo katerih bi se izognili visokim stroškom oskrbe z električno energijo. Resaltina rešitev, ki temelji na kondenzatorjih za kompenzacijo jalove energije, nameščenih za števcem električne energije, učinkovito zagotavlja korekcijo faktorja moči. Nižja obremenitev, ki jo za omrežje pomeni jalova energija, takoj vodi v nižje plačilo distributerju električne energije.

Univerzum je v svojih tovarnah v Aranđelovcu in Inđiji uporabljal zastarele in neučinkovite kondenzatorje za kompenzacijo jalove energije. Resalta jih je nadomestila s kondenzatorji z nazivno močjo 600 in 400 kVAr in dvema s 600 kVAr in s filtrirnim faktorjem 7 % (189Hz), kar pomeni, da je skupna moč vgrajenih enot narasla na 1,2 MVAr. Kapacitete novih enot, ki temeljijo na skrbnih izračunih, so namenjene natančnemu doseganju resničnih potreb Univerzuma pri proizvodnji opek. Zagotovile bodo zanesljivo oskrbo energije za nižjo ceno in optimizacijo proizvodnih ciklov.

Korekcija faktorja moči na podlagi kondenzatorjev za kompenzacijo jalove energije je enostavna rešitev, ki lahko v vseh vrstah industrijske proizvodnje zagotovi velike prihranke.

 

 

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.