Industrija mesa Topola bo dobila nov izjemno učinkovit parni kotel 

Resalta je prevzela nov projekt v Srbiji v Industriji mesa Topola, enem od vodilnih podjetjih srbske mesne industrije. Topola, ki se nahaja v Bački Topoli v severnem delu Vojvodine, proizvaja najrazličnejše mesne izdelke tako za lokalno porabo kot za izvoz na mednarodne trge. Njeni dve farmi vsako leto zagotovita 60.000 glav živine, poleg tega pa ima tovarna v lasti 4.300 hektarov obdelovalnih površin, kar pomeni, da ima njena proizvodnja zelo velike energetske potrebe.

Resalta bo z namenom znižanja naročnikovih stroškov in izboljšanja energetske učinkovitosti v obrat namestila nov izjemno učinkovit parni kotel na zemeljski plin, ki je ključen za naročnikovo proizvodnjo v mesnopredelovalnem obratu Topola. Resalta bo namestila tudi vso spremljajočo opremo, vključno z novim gorilnikom, napajalnim rezervoarjem z razplinjevalcem, kondenzatnim rezervoarjem in sistemom regeneracije kondenzata. Projekt vključuje nov vertikalni rezervoar s parnim izmenjevalnikom toplote za pripravo sanitarne tople vode ter vso potrebno mehansko in električno opremo kotlovnice.

Ko bo projekt izveden, bo naročniku zagotavljal 20% prihranek stroškov proizvodnje pare in letno znižanje CO2 izpustov za 600 ton.

Resalta bo v okviru modela ESCO poleg zasnove in izvedbe projekta zagotovila tudi 100% financiranje kot tudi postopke in vzdrževanje, povezane z opremo, v času trajanja pogodbe. Naročnik bo naložbo poplačal iz doseženih prihrankov.

Resalta med drugim naročnikom iz prehrambene industrije stalno zagotavlja hladilne sisteme, LED razsvetljavo, kotle na biomaso in popravke faktorja moči. Prehrambena industrija ima zaradi porabe energije in različnih s kakovostjo povezanih vprašanj velik potencial za energetske prihranke, ki jih je mogoče doseči z modernizacijo in prenovo obstoječih sistemov ali vpeljevanjem novih rešitev. S partnerjem, kot je Resalta, se ti ukrepi v naročnikovi bilanci ne pojavijo kot investicije, temveč se nemudoma pokažejo kot prihranki.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.