Resalta v Srbiji, Sloveniji in Makedoniji pregleduje pet Nectarjevih proizvodnih obratov

Nectar, ki letos praznuje dvajset let, odkar izdeluje kakovostne sadne sokove, je ena vodilnih in najprepoznavnejših srbskih znamk. Skupina ima v lasti tovarne po celotni regiji Jugovzhodne Evrope, med drugim vodo Heba iz Bujanovca in slovenskega proizvajalca sokov Fructal. Zaradi mednarodne distribucije izdelkov ima Nectar precejšnje proizvodne in energetske potrebe.

Da bi lahko optimizirali procese in prepoznali možnosti prihrankov, je Nectar najel Resalto, da izvede energetski pregled Fructalove tovarne v Ajdovščini. Po uspešni izvedbi prvotnega pregleda je Resalta nadaljevala v Nectarjevi osrednji tovarni in na njegovem sedežu v Bački Palanki. Drugi pregled v skupini je zaključila marca 2018. Nectar kot družbeno odgovorno in okolju prijazno podjetje, ki prisega na kakovost, razume pomen energetske učinkovitosti za ohranjanje okolja in zagotavljanje prihrankov.

Resalta na podlagi naročila za tri dodatne energetske preglede trenutno pregleduje predelovalni in proizvodni obrat v Vladičinem Hanu, obrat za stekleničenje vode v Bujanovcu, kot tudi Nectarjevo tovarno v Skopju. V vsaki tovarni analizirajo možnosti prihrankov v vseh energetskih sistemih, kar vključuje vse od ogrevanja in ogrevalnih kotlov do hlajenja, stisnjenega zraka in razsvetljave.

V primeru Vladičinega Hana je narava proizvodnega procesa takšna, da bo energetski pregled trajal večino leta, saj bo Resalta analizirala porabo energije v različnih sistemih, kjer glede na letni razpored proizvodnje predelujejo različne vrste sadja. Resalta bo tako lahko zagotovila celovito in izčrpno energetsko analizo ter predloge za prihranke in optimizacijo.

Vsi energetski pregledi naj bi se zaključili do konca leta.

 

Three additional energy audits have been commissioned, and Resalta is in the process of auditing the processing and production plant in Vladičin Han, the water bottling plant in Bujanovac as well as Nectar’s facility in Skopje, Macedonia. In each facility, the savings potential of all energy systems is being analyzed, covering everything from heating and boilers to cooling, compressed air and lighting.

In the case of Vladičin Han, the nature of the production process means that the energy audit will take place over the better part of a year: Resalta will analyze the energy consumption of different systems processing different types of fruit as they are integrated into the production cycle seasonally. This will allow Resalta to provide a thorough and complete energy analysis as well as recommendations for savings and optimization.

All energy audits are scheduled to be completed by the end of the year.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.