Novi projekt javne razsvetljave z Novo Crnjo

Resaltin najnovejši projekt javno-zasebnega partnerstva v Jugovzhodni Evropi nastaja z Novo Crnjo, občino v srbski pokrajini Vojvodini. Pogodba javno-zasebnega partnerstva obsega modernizacijo javne razsvetljave v občini. Resalta je 1321 zastarelih in neučinkovitih svetil zamenjala z LED sijalkami.

Nove, energetsko učinkovite sijalke Phillips so svetlobno zmogljivost znižale za 144 kW na 24 kW. Občina bo na letni ravni prihranila skoraj 600 MWh energije in znižala emisije ogljikovega dioksida za 316 ton. Sijalke so skrbno izbrali na podlagi fotometričnih meritev, da ustrezajo vsem zahtevam mesta in okoliških krajev.

Vsa oprema za osvetljevanje je že nameščena. V prihodnjih mesecih bo Resalta na vseh 50 razdelilnih postajah v občini zastarele sisteme za prižiganje in ugašanje javne razsvetljave nadomestila z avtomatiziranim sistemom, ki se ravna po astronomski uri, prilagojeni razmeram v Novi Crnji, kar pomeni, da hkrati omogoča optimalne prihranke energije in zagotavlja delovanje 4.000 ur letno.

Javno-zasebna partnerstva med Resalto in javnimi partnerji pomenijo, da Resalta zagotovi financiranje in izvede projekt, hkrati pa poskrbi tudi za vzdrževalne storitve za čas trajanja pogodbe. Resaltina naložba se povrne postopoma, javni partner pa takoj začne uživati prihranke. Ko pogodba poteče, ima javni partner korist od celotne vrednosti prihrankov.

Omenjeno javno-zasebno partnerstvo je eno od mnogih, ki jih je Resalta uresničila v regiji. Večji projekti vključujejo največji projekt javno-zasebnega partnerstva na področju energetske učinkovitosti v regiji, ki ga je Resalta podpisala z mestno občino Ljubljana v konzorciju s Petrolom, in obsega energetsko opremljanje 49 občinskih stavb, poleg tega pa še javno-zasebno partnerstvo za oskrbo s toploto z občino Pirot v Srbiji. Javna razsvetljava je pogosto predmet javno-zasebnih partnerstev, saj je Resalta že poskrbela za tovrstne prenove v srbskih mestih Kruševac in Petrovac na Mlavi, v občinah Ada in Žabelj in v istrskem mestu Novigrad na Hrvaškem. Resalta bo ob svojih prizadevanjih za izboljšano energetsko učinkovitost v javnem sektorju tudi v prihodnje sodelovala z mesti in občinami v regiji.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.