Resalta Bolgarija prejela sredstva iz Sklada za energetsko učinkovitost in obnovljive vire

Resalta s ponosom sporoča, da je za projekt po modelu ESCO v sodelovanju z Ruvelo pridobila financiranje iz bolgarskega Sklada za energetsko učinkovitost in obnovljive vire (EERSF). Sklad EERS je samozadosten gospodarski subjekt, ki se osredotoča na spodbujanje energetsko učinkovitih investicij in na pospeševanje razvoja delujočega trga energetske učinkovitosti v Bolgariji. Njihov glavni okoljski cilj je podpirati prepoznavanje, razvoj in financiranje izvedljivih projektov energetske učinkovitosti, kar bi privedlo do znatnega zmanjšanja toplogrednih plinov.

Financiranje je namenjeno komercialnemu energetskemu projektu, ki ga Resalta izvaja z družinskim podjetjem Ruvela, distributerjem hrane s sedežem v Sofiji. Resalta ji bo z namestitvijo treh novih hladilnih enot pomagala na energetsko učinkovit način poskrbeti za naraščajoče potrebe po skladiščenju.

Zahvaljujoč sistemu za rekuperacijo toplote bodo nove enote poskrbele za najnižjo možno porabo energije in s tem ustvarile prihranek 44 MWh elektrike letno. Povečana kapaciteta za hlajeno skladiščene bo strankam pomagala pri uresničevanju načrtov, hkrati pa letno zmanjšala specifično porabo električne energije za 15% in znižala emisije ogljikovega dioksida za 85 ton.

»Sodelovanje z Resalto pri financiranju njihovega projekta po modelu ESCO z Ruvelo nam je bilo v veselje, zato upamo, da bomo tudi v prihodnje delali skupaj in vzpostavili dolgoročno partnerstvo,« pravi Asen Šarlijski, Izvršni namestnik direktorja EERSF Bolgarija.

Glede na to, da je sklad EERFS namenjen predvsem javnim projektom, si v Resalti štejemo v čast, da smo kot eno prvih ESCO podjetij pridobili financiranje za projekt iz zasebnega sektorja. To priča o izjemni kakovosti Resaltinih projektov in njihovem pozitivnem učinku na okolje. V Resalti si želimo nadaljnjega sodelovanja s skladom EERFS.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.