Resalta s Free Energio ustanavlja skupno podjetje za vstop na italijanski trg

Resalta s ponosom najavlja, da je v okviru svojih mednarodnih širitev z italijanskim podjetjem za energetske storitve Free Energia ustanovila skupno podjetje. Subjekta sta se povezala in ustanovila podjetje Free Resalta, namenjeno združevanju strokovnega znanja in izkušenj ter virov za izvajanje novih projektov energetske učinkovitosti v Italiji ter srednji in jugovzhodni Evropi.

Free Resalta bo združevala moči in izkušnje Resalte in Free Energie z namenom nadaljnjega razvijanja in izvajanja projektov energetske učinkovitosti na različnih trgih, na katerih sta podjetji prisotni. Skupno podjetje je bilo ustanovljeno 24. januarja, ko sta Marino Cucca, predsednik Free Energie, in Luka Komazec, izvršni direktor Resalte, podpisala notarsko listino. Free Resalta že ima v pripravi vrsto projektov, zato bo nemudoma pričela z delom.

Jure Zadravec, eden od direktorjev skupnega podjetja, je najavil:

»Free Resalta bo imela za seboj dolgoletne izkušnje in finančno trdnost skupin, ki jo podpirata. Skupno podjetje odgovarja potrebam obeh podjetjih po širjenju in večanju raznolikosti v njunih portfeljih storitev in strank na novih trgih, zavedajoč se, da je energetska učinkovitost zagotovo glavna pot do trajnostnega razvoja in varovanja okolja.«

»Zahvaljujoč temu skupnemu podjetju bomo ustvarjali nove priložnosti, nove rešitve in nove vrednostne ponudbe za naše stranke. Z veseljem stopamo na novo skupno pot in upamo, da se bo že tako pozitivna podoba skupine Free Group še okrepila tudi v tujini in na trgih, na katerih se bomo preizkusili,« je dejal Giorgio Saraceno, eden od direktorjev Free Resalte.

Free Resalta za obe skupini predstavlja jasno in takojšnjo sinergijo, saj strateško in sistematično širi njun geografski doseg kot tudi funkcionalne izvedbene zmogljivosti. Resalta tako pridobiva kvalificiran dostop do pomembnega italijanskega trga, Free Energia pa do vzhodnoevropskih trgov, vključno z državami z visoko rastjo na področju povpraševanja po naprednih sistemih in storitvah varčevanja z energijo, med katere sodijo balkanske države.

Resalta s skupnim podjetjem vstopa na italijanski trg, ki bo po nedavno začetih projektih v Makedoniji in na Češkem tako pomenil osmo državo, v kateri podjetje deluje. Skupno podjetje se sklada z njenimi načrti na področju mednarodne širitve kot tudi s cilji pridobivanja novih tako zasebnih kot javnih strank s področja energetske učinkovitosti.

Free Energia je glavno podjetje italijanske skupine Free Group. Na trgu transporta in prodaje energentov v Italiji in drugod deluje kot izvajalec in investitor na področju storitev in sistemov za varčevanje z energijo in energetsko učinkovitost ter sistemov z visokim odstotkom tehnoloških vsebin, kot ponudnik storitev upravljanja energije končnim uporabnikom in tudi kot udeleženec na organiziranih platformah za trgovanje na trgih električne energije in zemeljskega plina.

 

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.