Resalta bo za podjetje Sava Hotels and Resorts izvedla dva nova projekta razsvetljave

Resalta se z dolgoletnim partnerjem Sava Hotels and Resorts loteva dveh novih projektov. Z namenom izboljšanja energetske učinkovitosti bomo prenovili razsvetljavo v dveh hotelih iz skupine: v Zdravilišču Radenci in Rikli Balance Hotelu ob Blejskem jezeru.

Projekt v Radencih bo obsegal prenovo zunanje razsvetljave. Do zdaj uporabljene luči so bile energetsko neučinkovite, poleg tega so vsebovale okolju neprijazne sijalke z živim srebrom. 108 svetil bomo nadomestili z najbolj učinkovitimi LED svetili ter tako optimizirali porabo energije, omejili vpliv na okolje in uskladili svetlobno onesnaženje s predpisi.

V Hotelu Rikli Balance ob Blejskem jezeru bomo izvedli prenovo notranje razsvetljave. Visoko število ur delovanja na leto v kombinaciji z neučinkovitimi svetili je za hotel zelo drago. 287 svetilk bomo nadomestili z LED svetili, s čimer bomo izboljšali svetilnost kot tudi energetsko učinkovitost ter s tem stroške.

Oba projekta skupaj bosta znižala inštalirano električno moč za 23 kW in izpuste ogljikovega dioksida za 48 ton letno. Poleg tega bosta naročniku Sava Hotels and Resorts nemudoma prinesla prihranke, ne da bi ta moral sam karkoli investirati.

To je že peti projekt, ki ga Resalta izvaja in upravlja za Savo Hotels and Resorts. Pred tem smo prenovili razsvetljavo v Termah Ptuj, vpeljali rešitve za ultrafiltracijo bazenske vode in kogeneracijo v Zdravilišču Radenci ter projekt z geotermalno energijo v Termah 3000 – Moravske Toplice. Naše dolgoročno sodelovanje je izvrsten primer, da je v hotelski sektor mogoče vpeljati najrazličnejše rešitve za večjo energetsko učinkovitost, ki lastnikom, upravljalcem in obiskovalcem hotelov ter kopališč prinašajo številne koristi.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.