Resalta kot CDP akreditiran ponudnik rešitev

Družba Resalta se je pridružila akreditirani mreži ponudnikov storitev za zmanjšanje ogljičenga odtisa pri organizaciji CDP.

CDP je neprofitna ustanova, ki za vlagatelje, podjetja, mesta, države in regije vodi globalni sistem objavljanja informacij v zvezi z načinom upravljanja vplivov na okolje. 

Svetovno gospodarstvo se zanaša na CDP kot na zlati standard poročanja o okolju, z njegovo nabogatejšo in najobsežnejšo zbirko podatkov o ukrepih, ki jih izvajajo podjetja in mesta.

Skupina Resalta, eno vodilnih podjetij za energetske storitve v srednji in jugovzhodni Evropi, je pridobila akreditacijo srebrnega partnerja CDP za zmanjšanje ogljičnega odtisa za Slovenijo, Češko, Hrvaško, Srbijo, Madžarsko, Črno goro, Bolgarijo in Romunijo.

Organizacija CDP akreditira ponudnike okoljskih storitev, ki lahko pomagajo podjetjem pri vseh vidikih njihove okoljske poti, od analize podnebnih scenarijev do oblikovanja strategije za prihodnost, z varno oskrbo z vodo in brez krčenja gozdov.

Akreditirani ponudniki pomagajo podjetjem razrkriti podatke organizaciji CDP, da ugotovi vrzeli v njihovi okoljski učinkovitosti. CDP nato te vrzeli odpravi in opredeli nadaljnje priložnosti, da ta podjetja postanejo vodilna na področju okoljskih ukrepov.

Paul Robins, Head of Corporate Partnerships, CDP:

“ Pridružitev Resalte k naši mreži akreditiranih ponudnikov rešitev, bo tisočim podjetjem, ki uporabljajo CDP za razkrivanje svojih okoljskih podatkov, prineslo dragoceno strokovno znanje in izkušnje ter jim pomagalo pri izvajanju vodilnih ukrepov za obvladovanje tveganj in zmanjševanje vplivov. Prepričani smo, da bodo Resaltine zmogljivosti koristne, in veseli nas, da jih lahko akreditiramo kot cenjenega, visokokakovostnega ponudnika storitev.”

Luka Komazec, direktor Resalte:

“Veseli me, da sodelujemo s CDP, da bi našim strankam zagotovili še boljše storitve in jih spremljali na njihovi poti do ničelne vrednosti. Ničesar ni mogoče izboljšati, če se ne meri. Upamo, da bo to partnerstvo stranke spodbudilo k spremljanju, merjenju in razkrivanju svojih emisij. Poročanje nam pomaga ohranjati preglednost in odgovornost in ne dvomim, da bodo naše stranke, katere se bodo odločile izkoristiti naše prakse razkrivanja, ugotovile, da bo njihova pot do ogljične nevtralnosti veliko bolj jasna.”

CDP
Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.