Postavitev ene največjih sončnih elektrarn v Savinjski dolini

KLS Ljubno d.o.o., svetovno znani proizvajalec zobnikov in obročev za avtomobilsko industrijo, in Resalta sta podpisala enega največjih projektov strešne sončne elektrarne v Sloveniji!

KLS Ljubno je vodilno podjetje na področju izdelave zobatih obročev, signalnih obročev in masnih obročev za vztrajnike motorjev osebnih vozil, tovornih vozil in delovnih strojev, ter industrijskih obročev za različno uporabo v industriji. Imajo velik ugled med kupci in dobavitelji avtomobilske industrije po vsem svetu, v svoji tržni niši pa so se povzpeli na vrh. V sodelovanju z Resalto bo na strehi proizvodnega obrata, ki se nahaja v Savinjski dolini, zrasla ena največjih sončnih elektrarn pri nas.

Resalta bo za KLS postavila dve sončni elektrarni s skupno nazivno močjo skoraj 2 MW, ki bosta skupaj proizvajali električno energijo z izkoriščanjem sončne energije. Sončni elektrarni bosta tako, iz obnovljivih virov energije, na letni ravni proizvedli okoli 2000 MWh električne energije, ki jo bo v glavnini porabilo podjetje KLS za lastno rabo. Postavitev elektrarne bo imela tudi velik vpliv na okolje, saj se bodo emisije CO2 s tem zmanjšale za približno 980 ton na leto.

Projekt, ki je trenutno v zaključni fazi pripravljalnih del, se bo zaključil do konca leta, začetek montaže fotonapetostnih modulov pa bo predvidoma že v prvih dneh maja 2022.

Veseli nas, da eno od najuspešnejših slovenskih podjetij prevzema vodilno vlogo pri prehodu na zeleno energijo. Upamo, da bodo tudi druge korporacije dobile navdih in spoznale prednosti popolnega nadzora nad porabo energije ter hkrati ustvarjale več energije iz obnovljivih virov na svojih lokacijah,

je ob podpisu pogodbe povedal Luka Komazec, direktor Resalte.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.