Resalta je v nakupovalnem središču Serdika namestila sistem za nadzor porabe energije

Resalta je pred kratkim zaključila projekt v nakupovalnem središču Serdika, ki je eno največjih v Bolgariji. Naša ekipa je modernizirala tamkajšnji sistem za spremljanje porabe energije, kar bo nakupovalnemu središču omogočilo bistveno boljši nadzor nad porabo.

Stavba nakupovalnega središča Serdika, v kateri je več kot 210 trgovin in restavracij, je opredeljena kot trajnostna gradnja. V Resalti smo pomagali razrešiti težave z obstoječim sistemom za spremljanje porabe energije, ki je bil v uporabi od odprtja nakupovalnega središča. Stari sistem z zamudnim zbiranjem in analizo podatkov ni bil optimalen, zato ni omogočal vodstvu izbire utemeljenih odločitev na podlagi podatkov, s katerimi bi lahko izboljšali učinkovitost.  

Resalta je vpeljala rešitve, ki se neposredno navezujejo na te zahteve. Pri tem smo kot eno prvih podjetij uporabili najnovejši in najnaprednejši sistem podjetja Schneider Electric – EcoStruxure Power monitoring Expert 9.0 – ki na podlagi naprednih analiz kakovosti električne energije zagotavlja zanesljivo delovanje omrežja, boljše delovanje naprav, izboljšano sledenje in boljše poročanje. Z zmogljivostmi novega sistema je preprosteje vzdrževati tekoče delovanje, zavarovati ljudi in sredstva, hkrati pa prihraniti čas in denar.

Napredne funkcije sistema za spremljanje porabe energije vključujejo:

·       najnaprednejšo energetsko vizualizacijo za izračunavanje, modeliranje, predvidevanje in spremljanje glavnih indikatorjev energetske učinkovitosti,

·       upravljanje alarmov, ki obsega pametne dogodke in združevanje alarmov za intuitivno in zmogljivo filtriranje ter orodja za analizo časovnice, ki opredelijo zaporedja, lokacije in učinke alarmov.

Izvedba projekta, ki je trajala manj kot en mesec, je vključevala meritve na več kot 250 obstoječih električnih števcih, od katerih smo jih nekaj zamenjali z novimi. Nameščeni sistem za spremljanje porabe električne energije je eden večjih v Bolgariji. Njegova zasnova omogoča nadaljnje dodajanje priključkov, če bi bilo to potrebno. S sistemom povezani ukrepi bodo naročniku omogočili prihranke pri času in človeških virih, hkrati pa mu zagotovili točne, pravočasne in temeljite informacije o skupni porabi električne energije za izboljšane postopke odločanja.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.