Resalta je podpisala pogodbo za projekt sončne fotovoltaične elektrarne na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana

Resalta z veseljem predstavlja svoj najnovejši solarni projekt, strešno fotovoltaično elektrarno za Fraport Slovenija, ki upravlja z osrednjim slovenskim letališčem. Fraport Slovenija daje velik pomen trajnostnemu upravljanju na okoljskem in družbenem področju. Del porabe električne energije preusmerjajo na sončno fotovoltaično elektrarno, da bi zmanjšali emisije in vpliv letališča na okolje.

Sončna elektrarna z močjo 500 kW bo nameščena na strehi garažne hiše s poslovnim prizidkom. Projekt bo v celoti zaključen v letu 2021. Sončna elektrarna bo na leto proizvedla 500 MWh električne energije iz obnovljivih virov za neposredno porabo na kraju samem. To bo zagotovilo 10 % vse porabe električne energije na letališču in zmanjšalo emisije CO2 za približno 200 ton na leto. Ker je letalski promet eden glavnih onesnaževalcev z ogljikovim dioksidom, letališča in letalska industrija iščejo načine za zmanjšanje ogljičnega odtisa. S sončno elektrarno bodo na letališču zagotavljali obnovljivo in čisto energijo, kar kaže na to, da Fraport Slovenija svoje okoljske zaveze jemlje resno.

Resalta je ponosna, da jo je podjetje Fraport Slovenija pri svojem energetskem prehodu prepoznalo kot zaupanja vrednega partnerja. Je vodilni ponudnik energetskih storitev iz obnovljivih virov energije v Srednji in Jugovzhodni Evropi ter deluje na desetih trgih v regiji. Resalta je dinamično in hitro rastoče podjetje, ki sodeluje z javnimi in zasebnimi strankami za financiranje, oblikovanje in izvajanje projektov za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2 ter spodbujanje trajnostnega razvoja ob hkratnem prihranku stroškov. Do sedaj je podjetje izvedlo že več kot 260 energetskih projektov za več kot 180 strank in še naprej širi svojo ponudbo izdelkov in storitev.

Skozi Letališče Jožeta Pučnika Slovenija je v letu 2019 potovalo več kot 1,7 milijona potnikov. Družba Fraport Slovenija, ki z letališčem upravlja, je v 100-odstotnem lastništvu nemškega Fraporta AG, ki poleg matičnega letališča v Frankfurtu upravlja še z več kot 30 letališči po celem svetu.

 

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.