Resalta bo prenovila ogrevalni sistem za Terme Ptuj, Sava Hotels & Resorts

Resalta s ponosom oznanja svoj najnovejši hotelski projekt v Termah Ptuj, destinaciji, ki po zdravilni vodi slovi že od antičnih časov. Resalta nadaljuje energetsko partnerstvo s Sava Hotels & Resorts, tokrat s prenovo ogrevalnih sistemov Term Ptuj z uporabo rešitve, ki bo izkoristila naravno prisotno geotermalno energijo na tem območju. Za udobje gostov hotelski kompleks porabi toploto za sanitarno toplo vodo ter za ogrevanje notranjih in zunanjih bazenov. Rešitev podjetja Resalta bo to omogočila čim bolj učinkovito na trajnosten in okolju prijazen način.

Po predhodnem projektu zunanje razsvetljave, ki je bil realiziran za Terme Ptuj, bodo v novem projektu namestili izmenjevalnike toplote, ki bodo uporabljali termalno vodo kot vir za 600 kW toplotne črpalke voda-voda. Toplota iz toplotne črpalke se bo uporabljala za sanitarno toplo vodo, prezračevanje in ogrevanje termalnih bazenov. Vgrajen bo nadomestni kotel za nepredvidene dogodke in obdobja visoke uporabe, ki bo deloval na zemeljski plin.

Proizvodnja toplote iz termalnih voda namesto plinskih kotlov bo pomenila prihranek CO2 v višini 115 ton na leto. Še pomembneje pa je, da se bo zaradi posrednega in učinkovitejšega sistema ogrevanja bazenov letno prihranilo 200.000 m3 termalne vode. Novo uvedena tehnološka rešitev ni le učinkovitejša, temveč tudi bistveno zmanjša vpliv hotela na okolje in je dolgotrajna rešitev za potrebe ogrevanja Term Ptuj. To je drugi projekt geotermalne energije, ki ga je Resalta izvedla za Sava Hotels & Resorts, po podobni rešitvi kot ogrevanje v Termah 3000 Moravske Toplice.

Skupno je to že 9. projekt, ki ga Resalta izvaja za Sava Hotels & Resorts po projektih SPTE, ultrafiltracije, geotermalne energije in razsvetljave, realiziranih v Zdravilišču Radenci, Termah 3000 Moravske Toplice, Hotelu Rikli Balance, Grand Hotelu Park, Sava Hoteli Bled in lokacije Term Ptuj. Koristi energetske učinkovitosti za komercialne odjemalce je mogoče občutiti s pomočjo številnih različnih rešitev, prilagojenih posebnostim posamezne lokacije. Za Sava Hotels & Resorts so te rešitve doslej letno ustvarile 3.500 MWh prihranka energije, zmanjšale emisije CO2 za skoraj 1.000 ton letno in v istem obdobju zmanjšale porabo vode za več kot 450.000m3. Energija je tretji največji strošek za hotelski sektor in je pogosto spregledana kot možnost prihranka. Portfelj storitev družbe Resalta vključuje številne rešitve, ki so posebej prilagojene hotelskem segmentu.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.