Resalta bo obnovila javno razsvetljavo v občini Polzela, Slovenija

Resalta je z občino Polzela na severovzhodu Slovenije podpisala koncesijo za obnovo javne razsvetljave. Resalta bo v občini zamenjala zastarele svetilke z energetsko učinkovitimi LED, s čimer bo ustvarila 200 MWh prihranka energije in zmanjšala emisije ogljika za 94 ton.

V skladu s koncesijskimi pogoji bo Resalta zagotovila financiranje do 60% in skrbela za vzdrževanje za čas trajanja pogodbe, ki je določena na 10 let. V tem času Resalta zagotavlja prihranek energije. Poleg zamenjave svetil bo Resalta vzpostavila centralni nadzorni sistem na svetilnih postajah z omogočenim zaznavanjem okvare svetilke in daljinsko funkcijo za vklop in izklop svetilk. Resalta bo zagotovila tudi nadzor svetlobnega toka, optimizacijo preklopnih časov prek krmilnih naprav s svetlobnimi senzorji ter visoko učinkovitost semaforjev.

Resalta je vodilni ponudnik energetskih storitev iz obnovljivih virov energije v Srednji in Jugovzhodni Evropi, ki deluje na desetih trgih po vsej regiji. Dinamično, hitro rastoče podjetje, Resalta sodeluje z javnimi in zasebnimi strankami za financiranje, oblikovanje in izvajanje projektov za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2 ter spodbujanje trajnostnega razvoja ob hkratnem prihranku stroškov. Do sedaj je podjetje izvedlo že več kot 260 energetskih projektov za več kot 180 strank in še naprej širi svojo ponudbo izdelkov in storitev.

To je eden od številnih projektov javne razsvetljave, ki jih je Resalta izvedla v regiji, in eden izmed mnogih javnih projektov. Pomembni projekti vključujejo največje javno-zasebno partnerstvo za energetsko učinkovitost v regiji, podpisano z Mestno občino Ljubljana, za energetsko prenovo 49 občinskih stavb, pa tudi dva nadaljnja projekta, ki sta privedla do prenove skupno 89 stavb. Drugi projekti v regiji vključujejo razsvetljavo v istrskem mestu Novigrad na Hrvaškem, ogrevanje na biomaso za zavod Sremska Mitrovica v Srbiji in obnovo kotlovnice za posebno psihiatrično bolnišnico Gornja Toponica v Srbiji. Resalta bo še naprej sodelovala z mesti in občinami po regiji v prizadevanjih za izboljšanje energetske učinkovitosti v javnem sektorju.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.