Resalta bo izvedla prenovo razsvetljave v treh trgovskih centrih Merkurja v Sloveniji

Resalta je podpisala najnovejši projekt za trgovsko verigo Merkur v Sloveniji. Izvedla bo popolno prenovo razsvetljave v treh Merkurjevih trgovskih centrih v Ljubljani - Vižmarjah, Novi Gorici in Brežicah.

Podjetje Merkur trgovina, vodilna v regiji, že 125 let ponuja orodja in rešitve za izboljševanje doma in vrta, vključno s paleto izdelkov za gradnjo, obnovo in vzdrževanje. Trenutno upravlja 23 maloprodajnih centrov in si prizadeva svojim strankam zagotoviti najboljše možne storitvene in nakupovalne izkušnje, hkrati pa ohranja okolje. Kot tak je za svojega partnerja izbral družbo Resalta za izboljšanje osvetlitve treh glavnih objektov in zmanjšanje emisij ogljika.

Resalta bo skupno zamenjala 4099 fluorescenčnih svetilk z visoko učinkovitimi LED-diodami in tako zmanjšala porabo energije za 73%. Z naknadno vgradnjo razsvetljave se bo skoraj podvojila svetilnost za veliko nižjo nameščeno zmogljivost. Prenova lokacije svetil bo pripomogla tudi k večji učinkovitosti in udobju. Razsvetljava ne bo vključevala samo nakupovalnega prostora, temveč tudi skladišče, pisarne in druge poslovne prostore v prodajnih centrih. Poleg zmanjšanja porabe električne energije in s tem finančnih prihrankov bodo ukrepi podjetja Merkurj trgovina zmanjšali emisije CO2 za 801 ton na leto.

Projekti obnove razsvetljave so stroškovno učinkovita in tehnološko preprosta metoda za izboljšanje energetske učinkovitosti in ustvarjanje takojšnjih rezultatov, ter dosegajo tako energetske kot tudi finančne prihranke ob hkratnem zmanjšanju izpustov CO2. LED osvetlitev je energetsko učinkovita, saj porabi manj električne energije kot fluorescenčna alternativa in ima daljši življenjski cikel.

Resalta je vodilni ponudnik energetskih storitev iz obnovljivih virov energije v Srednji in Jugovzhodni Evropi, ki deluje na desetih trgih po vsej regiji. Dinamično, hitro rastoče podjetje, Resalta sodeluje z javnimi in zasebnimi strankami za financiranje, oblikovanje in izvajanje projektov za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2 ter spodbujanje trajnostnega razvoja ob hkratnem prihranku stroškov. Do sedaj je podjetje izvedlo že več kot 260 energetskih projektov za več kot 180 strank in še naprej širi svojo ponudbo izdelkov in storitev.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.