Dopis Gradaščica

Spoštovani,

Prejeli smo obvestilo o motni vodi v Gradaščici.

V sklopu projekta EOL 3 – Energetska obnova Ljubljane – 3. del smo začeli z hidrogeološkimi raziskavami za izgradnjo vodnjakov za zajem podtalne vode za potrebe ogrevanja s toplotno črpalko voda-voda na lokaciji OŠ Kolezija, enota Splitska. Na dan 26. 2. se na lokaciji predvidenega črpalnega vodnjaka izvaja vrtanje z izpihovanjem materiala in sprotno cevitvijo vrtine. Pri tem procesu se na površje pričakovano izliva večja količina podtalne vode, ki jo je potrebno sprotno odvajati.  Podtalna voda se razliva po površju in je bila speljana tudi v meteorno kanalizacijo. Preko meteorne kanalizacije se je producirana podtalna voda verjetno izlila v Gradaščico. Zaradi motnosti producirane podtalne vode v tem procesu (stik z zemeljskimi plastmi) se je obarvala tudi Gradaščica. Pri tem ni prišlo do nikakršnih izlivov škodljivih snovi, saj pri vrtanju na površje prihaja zgolj podtalna voda.

Resalta d.o.o. v vseh fazah izvajanja projekta spoštuje predpise, zakone in druge varnostne postopke. Naši prioriteti sta varovanje okolja in varnost pri delu. Pretok barvne podzemne vode, ki se je sproščal med raziskavo možnosti namestitve toplotne črpalke voda-voda, je bila sicer nezaželena, a ne škodljiva posledica običajnih, reguliranih del na projektu, ki bodo izboljšali energetsko učinkovitost v OŠ Kolezija in zmanjšali emisije CO2.

Z glavnimi vrtalnimi deli bomo zaključili z današnjim dnem.

Žal nam je, da je prišlo do neljubega dogodka.

Lep pozdrav,

Luka Komazec, direktor

 

Pdf

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.