Prenova kompresorske postaje podjetja Fragmat

Nov projekt industrijske divizije GGE je prenova kompresorske postaje v podjetju Fragmat TIM iz Laškega, ki je vodilni slovenski proizvajalec termo izolacije, hidro izolacije, ploskovnega ogrevanja in embalaž.

V Fragmatu uporabljajo v proizvodnji komprimiran zrak, ki ga zagotavljajo trije starejši kompresorji. Obstoječi kompresorji zaradi dotrajanosti predstavljajo tveganje –  odpoved delovanja, kar bi prekinilo Fragmatovo proizvodnjo.

GGE bo v sodelovanju z naročnikom svetoval in razvil tehnično rešitev za zamenjavo vseh treh kompresorjev. Na podlagi opravljenih meritev in analize letne porabe komprimiranega zraka in električne energije je bila zasnovana rešitev, ki predvideva zamenjavo dveh najbolj dotrajanih kompresorjev, proces zamenjave bo tekel v dveh fazah:

  • V prvi fazi se bo vgradil nov frekvenčno reguliran kompresor z nazivno močjo 160 kW.
  • Po vgradnji prvega  kompresorja bo dokončno določena kapaciteta drugega novega kompresorja, predvidena je vgradnja kompresorja z običajno regulacijo in nazivno močjo 90 kW.

Nova kompresorja bosta dvostopenjska, kar prinaša višjo učinkovitost delovanja in občutno nižje stroške vzdrževanja. Kompresorja bosta vključevala tudi modul za izkoriščanje odpadne toplote, kar bo omogočalo višje prihranke.

GGE bo naročniku zagotovil dobavo obeh energentov po nižji ceni in zagotovil 9% prihranek pri električni energiji porabljeni za proizvodnjo komprimiranega zraka in letni prihranek do 1000MWh pri toplotni energiji.

GGE od marca 2018 posluje kot Resalta.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.