Prenovo javne razsvetljave mesta Petrovac na Mlavi v Srbiji

GGE in partnersko podjetje ELIOS sta sklenila javno-zasebno partnerstvo (JZP) s srbskim mestom Petrovac na Mlavi, za prenovo celotnega sistema javne razsvetljave.

GGE bo zamenjal 1521 starih svetilk z 1426 novimi LED in 50 halogenskimi svetilkami. Zamenjali pa bodo tudi zastareli sistem prižiganja in ugašanja  javne razsvetljave z novim avtomatiziranim sistemom, ki bo zagotavljal višjo energetsko učinkovitost. Priključna moč svetilk se bo znižala iz 205kW na 40kw.

Pogodba je bila podpisana za obdobje 12 let, GGE pa je občini še za dodatna 3 leta izdal garancijo kakovosti za vgrajeno opremo. Nova infrastruktura prinaša bolj zanesljivo delovanje in bo posledično tudi pozitivno vplivala na kakovost življenja v mestu.

Javno-zasebno partnerstvo (JZP) opredeljuje, da GGE zagotovi financiranje in izvedbo projekta ter vzdrževanje sistema v času trajanja pogodbe. GGE si skozi ustvarjene prihranke postopoma povrne finančni vložek, tudi javni partner ima skozi ustvarjene prihranke v pogodbenem obdobju takojšnje koristi. Ob izteku pogodbe se pravica do celotnih prihrankov, kot tudi celotna investicija prenese na naročnika. Zamenjava sistema razsvetljave v  mestu Petrovac na Mlavi bo rezultirala v 78,8% nižjih stroških električne energije.

Projekt v Petrovcu na Mlavi predstavlja že tretji GGE-jev projekt prenove javne razsvetljave v Srbiji. V regiji pa so med večjimi tovrstni projekti podjetja GGE tudi JPZ za prenovo razsvetljave mesta Novigrad in energetska sanacija javnih stavb v Mestni občini Ljubljana, ki je bila prav tako izvedena kot javno zasebno partnerstvo.

GGE od marca 2018 posluje kot Resalta.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.