Podjetje Lesarstvo Gatej je naredilo pomemben korak na poti zelene transformacije

Podjetje Lesarstvo Gatej je izbralo vodilno energetsko družbo Resalta za razvoj 200kWp strešne sončne elektrarne na proizvodni lokaciji v Cerknem. Sončna elektrarna temelji na dolgoročni pogodbi in bo začela obratovati ter proizvajati zeleno električno energijo v prvi polovici leta 2023. V desetletni življenjski dobi bodo sistemi elektrarne proizvedli več kot 184,1 MWh čiste električne energije in v predvidenem obdobju zmanjšali več kot 902-ton emisij CO2.

Družba Lesarstvo Gatej je podjetje z zelo dolgo in uspešno tradicijo proizvodnje polizdelkov iz bukovega lesa, ki predstavlja največji del njihove proizvodnje. Tako bukove polizdelke izdelujejo bolj ali manj po meri kupcev tako v Sloveniji kot v sosednjih državah, zlasti v Italiji, Avstriji in Nemčiji.

Nova sončna elektrarna potrjuje trdno zavezanost trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti. Zato je družba Resalta še posebej navdušena, da lahko sodeluje kot strateški partner pri razvoju inovativnih energetskih rešitev.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.