Terme Čatež – Slovenija

Statistike projekta

Letni prihranek električne energije

638

MWh

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

312

ton

letno

Izzivi

  • Terme Čatež imajo kot celoletna počitniška destinacija in največje zdravilišče v Sloveniji visoko porabo energije, zato so se odločili sprejeti ukrepe za zniževanje porabe energije.
  • Naročnik je želel energetske rešitve za svojo osrednjo lokacijo kot tudi za hotel Aquapark Žusterna v Kopru.

Rešitve

Resalta je na dveh lokacijah nadomestila neučinkovito, zastarelo razsvetljavo z izjemno učinkovitimi LED svetili: v Termah Čatež v Čatežu ob Savi in v hotelu Aquapark Žusterna v Kopru.

V Termah Čatež je Resalta nadomestila vso zunanjo in nekaj notranje razsvetljave, v hotelu Aquapark Žusterna pa razsvetljavo v bazenskem delu. Skupaj je bilo nameščenih 873 novih svetilk, skupna električna moč se je znižala za 146 kW. Hotel je s prenovo poleg izboljšane učinkovitosti pridobil boljšo svetilnost ter večje udobje za goste in uslužbence. Nova zunanja razsvetljava je tudi skladna s predpisi o svetlobnem onesnaženju.

Izvajanje projekta, ki ni motilo normalnega delovanja hotela, se je zaključilo v začetku leta 2019.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.