Razsvetljava v hotelih Rikli Balance & Radenci - Slovenija

Statistike projekta

Znižanje nazivne električne moči za

23

kW

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

48

tons

letno

Izzivi

  • Resalta in podjetje Sava Hotels and Resorts imata dolgoročno partnerstvo na področju energetske učinkovitosti.
  • Po projektu s kogeneracijo in ultrafiltracijo v Zdravilišču Radenci ter projektu z geotermalno energijo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah si je naročnik želel nadalje izboljšati energetsko učinkovit v svojih objektih.

Resalta solution

Tretja rešitev, izvedena v Zdravilišču Radenci, obsega prenovo zunanje razsvetljave. Do zdaj uporabljene luči so bile neučinkovite, poleg tega so vsebovale okolju neprijazne sijalke z živim srebrom. Zamenjanih je bilo 108 svetilk z najbolj učinkovitimi LED svetilkami. Tako se je doseglo znatno zmanjšanje porabe energije, omejitev vpliva na okolje in uskladitev svetlobnega onesnaženja s predpisi.

Resalta je v Hotelu Rikli Balance ob Blejskem jezeru prenovila notranjo razsvetljavo. Neučinkovita obstoječa svetila in veliko ur delovanja je predstavljalo potencial za izboljšanje, kar je bilo doseženo z nadomestitvijo 287 svetilk z LED svetilkami, s čimer se je izboljšala svetilnost kot tudi energetska učinkovitost.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.