Serdika – Bolgarija

Statistike projekta

Eden največjih sistemov za nadzor porabe energije, nameščen v Bolgariji

Izvedeni ukrepi omogočajo prihranke pri času in človeških virih, hkrati pa zagotavljajo točne, pravočasne in celovite informacije o skupni porabi energije za boljše postopke odločanja

Izzivi

  • Stavba trgovskega središča Serdika, z več kot 210 trgovinami in restavracijami, je ena največjih tovrstnih v Bolgariji.
  • Stari sistem za spremljanje porabe energije ni bil optimalen, zato vodstvo ni imelo zanesljivih podatkov za odločitve, s katerimi bi lahko izboljšali energetsko učinkovitost.

Rešitve

Resalta je kot eno prvih podjetij uporabila najnovejši in najnaprednejši sistem za spremljanje porabe energije podjetja Schneider Electric – EcoStruxure Power monitoring Expert 9.0, ki ima naslednje funkcije:

  • najnaprednejšo energetsko vizualizacijo za izračunavanje, modeliranje, predvidevanje in spremljanje glavnih indikatorjev energetske učinkovitosti
  • upravljanje alarmov s pametnimi dogodki in združevanjem alarmov za intuitivno in zmogljivo filtriranje ter orodji za analizo časovnice za določanje zaporedij, lokacij in učinkov alarmov.

Izvedba projekta, ki je trajala manj kot mesec, je vključevala meritve na več kot 250 obstoječih električnih števcih, od katerih je bilo nekaj tudi zamenjanih z novimi. Zasnova sistema omogoča nadaljnje širitve v prihodnosti.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.