Osnovna šola Žužemberk

Statistike projekta

Znižanje stroškov ogrevanja za

22

%

Biomasa

Zelena rešitev ogrevanja

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Osnovna šola Žužemberk je za ogrevanje uporabljala zastarel in potraten kotel na ekstra lahko kurilno olje.

Naročnik je želel novo rešitev za ogrevanje, ki bo učinkovitejša in okolju bolj prijazna.
 

Rešitev Resalta 

Predlagana in izvedena rešitev je ogrevanje na lesno biomaso, ki je učinkovitejša in okolju bolj prijazna. Namestili smo 150kW biomasni kotel, z novim zalogovnikom tople vode in sistem za distribucijo tople vode z naprednim reguliranjem.

Letna proizvodnja toplote iz kotla je 550MWh, kar  pokriva vse potrebe za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode v osnovni šoli.
 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.