Občina Ljutomer

Statistike projekta

Letni prihranek energije

410

MWh

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

70

ton

letno

Izzivi

  • Občina Ljutomer se je odločila za popolno prenovo svojih petih objektov, med katere sodijo Kulturni dom, Mestna hiša, stavba Občine, osnovna šola z vrtcem in večnamenski objekt za kulturne potrebe.
  • Mestna občina Ljutomer je po analizi energetskih ukrepov ugotovila, da noben zasebni partner ne bo vstopil v projekt javno-zasebnega partnerstva, saj ni bilo dovolj prihrankov za plačilo investicije zasebnega partnerja​.
  • Občina je izbrala standardni postopek javnega naročila z dodatno garancijo prihrankov za 4 leta po izvedbi.​

Rešitve

Resalta je prenovila ogrevalne, prezračevalne in hladilne sisteme, zamenjala notranjo razsvetljavo z učinkovitejšo, zamenjala obstoječe ogrevalne sisteme s sistemi na obnovljive vire energije, zamenjala vrata in okna, prenovila fasade ter izolirala strehe.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.