Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije

Statistike projekta

Letni prihranek energije

265

MWh

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

400

ton

letno

Izzivi

Ministrstvo za obrambo je objavilo javno-zasebno partnerstvo za obnovo dveh njihovih lokacij – Bohinjske Bele in Brnika. Razpis je zajemal več objektov na obeh lokacijah. Osnovni cilj je bil zamenjava energenta na Bohinjski Beli – surove nafte z obnovljivimi viri in zagotovitev redundantnih virov energije na lokaciji Brnik. Ta projekt je bil pilotni projekt partnerstva med zasebnim sektorjem in ministrstvom za obrambo na področju energetike.

Rešitve

  • Bohinjska Bela: stare oljne parne kotle smo zamenjali s toplovodnimi kotli na biomaso z visokim izkoristkom, prenovili toplotne podpostaje, vgradili termostatske ventile, zamenjali notranje in zunanje svetilke z LED diodami ter vzpostavili daljinski nadzor energije.
  • Brnik: kotlovnica je bila priključena na zemeljski plin, vgrajena je bila nova 500 kW in prenovljena toplotna podpostaja, zamenjana notranja svetila z LED diodami, hkrati pa je še en objekt priključen na lokalno daljinsko ogrevanje in vzpostavljen energetski monitoring.

Celotna naložba je vredna 1,5 milijona evrov, pogodba pa je sklenjena za 15 let.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.