Občina Kruševac

Statistike projekta
80

%

prihranki po izteku pogodbe

Znižanje skupne moči za

1,300

kW

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Kruševac je mesto na jugu Srbije in središče širšega administrativnega območja z 128.000 prebivalci.

Javna razsvetljava, ki so jo imeli je bila zastarela, zato je mesto objavilo javni razpis za javno-zasebno partnerstvo za prenovo sistemov v manjših mestih, ki sodijo v pristojnost mesta Kruševac.

Podjetje Resalta je zmagalo na razpisu skupaj s tehničnim partnerjem. 
 

Rešitev Resalta

Podjetje Resalta bo nadomestilo 12.545 starih svetilk z 12.545 energetsko učinkovitimi LED svetilkami. Svetilke so bile skrbno izbrane po fotometričnih meritvah, da bi izpolnile vse zahteve, ki so bile opredeljene v sklopu razpisa.

Resalta bo nadomestila tudi zastarele sisteme za vklapljanje in izklapljanje javne razsvetljave v vseh 330 postajah v občini, z avtomatskim sistemom, ki ga ureja astronomska ura, prilagojena razmeram v Kruševcu. Nov sistem omogoča optimalno varčevanje z energijo ter potrebnih 4000 obratovalnih ur na leto (vse luči se hkrati vključijo in izklopijo). 

 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.