Nova Crnja – Srbija

Statistike projekta

Letni prihranek energije:

do 600

MWh

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

316

ton

letno

Inštalirana moč nižja za

120

kW

Izzivi

  • Nova Crnja je občina z 12.700 prebivalci v Vojvodini, pokrajini na severu Srbije.

  • Zaradi zastarele infrastrukture javne razsvetljave so v občini objavili razpis za javno-zasebno partnerstvo, v okviru katerega so želeli prenoviti razsvetljavo v krajih, ki spadajo v njeno pristojnost.

  • Resalta je bila s tehničnim partnerjem izbrana na javnem razpisu.

Rešitve

Resalta je v projektu zamenjala 1321 zastarelih in neučinkovitih svetilk z novimi v LED tehniki. Nove, energetsko učinkovite sijalke proizvajalca Phillips, so priključno moč znižale iz 144 kW na 24 kW. Svetilke so bile skrbno izbrane na podlagi meritev in simulacij, tako da ustrezajo vsem tehničnim zahtevam na lokacijah, ki jih osvetljujejo.

Poleg tega je Resalta na vseh 50 razdelilnih postajah v občini zastarele sisteme za prižiganje in ugašanje javne razsvetljave nadomestila z avtomatiziranim sistemom, ki se ravna po astronomski uri, prilagojeni razmeram v Novi Crnji, kar pomeni, da hkrati omogoča optimalne prihranke energije in zagotavlja delovanje 4000 ur letno.

 

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.