Gorenje - SPTE

Statistike projekta

Letni prihranki:

60.000

EUR

Letno znižanje emisij CO2
 

517

t

Znižanje porabe električne energije za

5

%

Stanje pred sklenitvijo pogodbe in zahteve naročnika

Gorenje je za svojo proizvodnjo v Velenju uporabljal plinsko kogeneracijo za zagotavljanje 880 kW toplotne energije in 654 kW električne energije.

Letne potrebe po energiji so bile 31.420 MWh in približno 4000 ur delovanja kogeneracije letno.

Rešitev Resalta

Zasnovana rešitev je predvidela kogeneracijo pravih zmogljivosti, ki jo poganja  zemeljski plin, za proizvodnjo 850kW elektrike in 929kW  toplotne energije. Novo zasnovana kogeneracija zagotavlja 5% vseh naročnikovih potreb po elektriki in toploti.

Resalta poleg samega načrtovanja in izvedbe projekta, naročniku zagotavlja tudi upravljanje in vzdrževanje postrojenja, prodaja toplotno in električno energijo ter spremlja sistem v realnem času, prek svojega osrednjega nadzornega sistema.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.