Energetska obnova Ljubljane 2 – Slovenija

Statistike projekta

Letni prihranek energije:

2,260

MWh

Izpusti ogljikovega dioksida nižji za

459

ton

letno

Izzivi

  • Na podlagi uspešnosti prvega projekta energetske prenove se je Mestna občina Ljubljana odločila še za drugi tovrsten projekt, ki vključuje dodatnih 11 stavb, ki niso bile del prve prenove. Med drugim so del prenove osnovne šole, vrtci, športni objekti in stavbe občinske uprave.
  • Resalta pri tem projektu ponovno vstopa v konzorcij s Petrolom, tokrat pa se jima pridružuje še Javna razsvetljava, ki bo poskrbela za vse prenove sistemov razsvetljave.

Rešitve

Podobno kot v prvem projektu bodo izvedene prenove sistemov ogrevanja in prezračevanja ter razsvetljave. Na objektih, ki se celovito prenavljajo bodo izvedeni ukrepi v izboljšanje stanja toplotnega ovoja stavbe (toplotna izolacija zunanjih sten, streh, zamenjava stavbnega pohištva idr.). Kjer bo mogoče, bodo energetski sistemi nadomeščeni s takšnimi, ki izkoriščajo obnovljive vire, stalna optimizacija sistemov pa se bo izvajala s centralnim sistemov upravljanja z energijo in drugimi ukrepi za znižanje rabe energije.

Skupna vrednost investicije je 4,8 milijona evrov, v času veljavnosti pogodbe, to je 15 let, pa bo konzorcij skrbel za ustrezno delovanje in vzdrževanje vgrajene opreme. Projekt bo zaključen do konca 2019.

Želite videti več?

Prenos naše brošure.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.