RESALTA pričela z zagotavljanjem prihrankov energije po modelu javno-zasebnega partnerstva z MORS

RESALTA s ponosom objavlja, da je v Sloveniji zaključila pripravljalne storitve (izvedba del) pri prvem projektu energetskega javno-zasebnega partnerstva med zasebnim podjetjem in Ministrstvom za obrambo RS.

Kot zasebni partner je RESALTA izvedla projekt tehnološke energetske prenove na dveh lokacijah, in sicer v Vojašnici Boštjana Kekca v Bohinjski Beli ter v Letalski bazi na Brniku.

Izvedeni ukrepi na obeh lokacijah vključujejo prenovo ogrevalnih sistemov, prenovo zunanje in notranje razsvetljave in uvedbo daljinskih sistemov upravljanja z energijo.

V Vojašnico Boštjana Kekca v Bohinjski Beli smo vgradili dva nova visoko učinkovita kotla na lesno biomaso skupne moči 1 MW, ki sta nadomestila parno kotlovsko postrojenje na ekstra lahko kurilno olje. V Letalski bazi na Brniku smo z vgradnjo novega plinskega kotla posodobili obstoječo kotlovnico in zagotovili redundančni energent za ogrevanje objektov. Sočasno je bila prenovljena tudi toplotna podpostaja in vzpostavljeno ogrevanje garaž iz centralne kotlovnice. S prenovami in uvedbo obnovljivih virov energije bo MORS na letni ravni prihranil nekaj več kot 100 MWh toplote na leto. Na obeh lokacijah so obstoječe svetilke nadomestile energetsko učinkovite svetilke z LED svetlobnimi izvori, v okviru prenove pa so bile prenovljene tudi toplotne podpostaje v Bohinjski Beli.

RESALTA, ki je dela zaključila v 7 mesecih od podpisa pogodbe, je z energetskimi ukrepi zagotovila učinkovitejšo in okoljsko prijaznejšo izrabo energije na obeh lokacijah Ministrstva ob nespremenjenem ali pa celo izboljšanem udobju zaposlenih in uporabnikov. V pogodbeni dobi 15 let bo RESALTA zagotavljala vzdrževanje vgrajene opreme in z vzpostavljenim sistemom za daljinski nadzor in upravljanje aktivno izvajala nenehno optimizacijo vgrajenih energetskih sistemov s ciljem zniževanja rabe energije ob nespremenjenem udobju v objektih. Izvedeni energetski ukrepi v višini 1,49 milijona evrov bodo znižali ogljični odtis MORS za 398 t na leto.

RESALTA, močan zagovornik modela javno-zasebnih partnerstev, ima v že vrsto izvedenih tovrstnih projektov v Sloveniji, pospešeno pa jih razvija tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Tudi v prihodnje bo zagotavljala podporo javnim subjektom, ki si želijo izboljšati energetsko učinkovitost z nizkimi stroški in v sodelovanju z zanesljivim partnerjem.

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.