Resalta je zaključila projekt energetske učinkovitosti za Mercator v Novem Sadu

Ena od vodilnih maloprodajnih verig v regiji, družba Mercator, je kot vsi drugi porabniki energije iskala načine, kako znižati stroške in povečati učinkovitost ter znižati okoljski odtis. Njena podružnica v Srbiji se je za dolgoročno rešitev obrnila na družbo Resalta.

Prvi od štirih projektov, ki jih bo Resalta izvedla za Mercator v Srbiji, je bil v njenem nakupovalnem središču Roda v Novem Sadu.

Nakupovalno središče, ki mu je pred tem toploto dobavljala bližnja tovarna, je zdaj energetsko neodvisno.

Po temeljitem energetskem pregledu je Resalta ugotovila, da je za ta objekt najprimernejša rešitev namestitev dveh plinskih kotlov za zemeljski plin s kapaciteto 1.600 kW oz. 1.300 kW, ki lahko zagotavljata nenehno in stabilno dobavo toplote. Zemeljski plin je ekološki vir goriva, ki je tudi stroškovno učinkovit, uvedba te rešitve pa za Mercator predstavlja 22 % finančni prihranek pri toplotni energiji. Poleg tega bo novi ogrevalni sistem znižal emisije CO2 za 232 ton na leto.

Dela so bila opravljena brez posegov v naročnikovo delovanje in so se v celoti zaključila januarja 2018. Celoten projekt je financirala Resalta, ki si bo naložbo povrnila iz naročnikovih prihrankov med petletnim pogodbenim obdobjem. Resaltine rešitve na ključ pomenijo, da je celoten projekt od energetskega pregleda do zaključka izvedla ekipa družbe Resalta, ki bo zdaj ves čas trajanja pogodbe skrbela za delovanje in vzdrževanje. 

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.