Občina Žužemberk nadaljuje proces zelene transormacije preko modela javno-zasebnega partnerstva

Občina Žužemberk in Resalta nadaljujeta proces zelene transformacije preko modela javno-zasebnega partnerstva. Zato smo podaljšali pogodbo v obdobju 2023-2028, preko katere bomo še naprej zagotavljali oskrbo osnovne šole Žužemberk s toplotno energijo na lesno biomaso. Prehod osnovne šole Žužemberk na lesno biomaso je pomagal zmanjšati emisije CO2 za 116-ton na leto, sočasno pa je opolnomočil tudi lokalno gospodarstvo, saj proizvaja lastno lesno biomaso znotraj občine.  

Jože Papež, župan občine Žužemberk je povedal:

"Občina Žužemberk daje velik pomen prehodu na obnovljive vire energije. Že en sam pogled po zeleni okolici naše občine daje vedeti, da biomase ne manjka v lokalnem okolju. Ta biomasa je tudi potrebna za delovanje kotlovnice osnovne šole Žužemberk in kot taka lastnikom zemljišč v Žužemberku omogoča dodaten vir dohodka, hkrati pa preprečuje zaraščanje zelene krajine."

Luka Komazec, direktor podjetja Resalta, je povedal:

"Na projekt kotlovnice v občini Žužemberk smo izjemno ponosni. To je bil naš prvi referenčni projekt v javnem sektorju v Sloveniji. Dandanes pa je skupina Resalta vodilni ponudnik storitev na področju obnovljivih virov energije v Srednji in Jugovzhodni Evropi ter deluje na osmih različnih trgih. Občini Žužemberk se iskreno zahvaljujemo za zaupanje in dogovor o nadaljnjem sodelovanju."

Spremljajte naše projekte.

Naročite se na naše e-novice.

Pravno obvestilo.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah, povezanih s področjem energetike in obnovljivih virov energije in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Resalta d. o. o., Šlandrova 4b, Ljubljana Slovenija. (v nadaljevanju Resalta) E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Resalta spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Resalta« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Resalta lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku. Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Resalta osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Resalta v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja ter posameznika o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestil. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.